Розмовляти з Путіним немає сенсу — Кулеба

Розмовляти з Путіним немає сенсу — Кулеба

Задовго до видачі Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордера на арешт Володимира Путіна «Україна знала, що розмовляти з ним безглуздо», заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню Politico.

Кулеба нагадав, що після проведення так званих «референдумів» РФ на окупованих українських територіях Рада національної безпеки та оборони України 30 вересня ухвалила резолюцію, в якій заявлено, що будь-які переговори з Путіним неможливі. При цьому міністр наголосив, що Київ відкидає не саму ідею переговорів, а припущення, що розмова особисто із президентом РФ допоможе забезпечити мир.

За словами глави українського МЗС, до 24 лютого 2022 року Київ за посередництва ФРН та Франції провів 88 раундів переговорів з РФ з моменту обрання Володимира Зеленського президентом.

«Росія розтоптала всі ці зусилля і натомість обрала варварську, геноцидну, агресивну війну», – підкреслив Дмитро Кулеба.

У свою чергу він нагадав, що Україна безуспішно намагалася знайти точки дотику і після початку повномасштабного вторгнення, проте РФ посилила свої атаки. «Путін все проігнорував; все, що він хоче, це більше війни, більше вкрадених українських дітей, більше вбитих українців та більше української землі. Як боротися із таким злом? Його можна розтрощити силою», — заявив Кулеба.

Поділитись