Розкрита стратегія Байдена щодо Трампа

Розкрита стратегія Байдена щодо Трампа

Стратегія обраного президента США Джо Байдена щодо чинного американського лідера Дональда Трампа зводиться до того, щоб максимально його ігнорувати.

Лінію поведінки представника Демократичної партії в боротьбі з його опонентом розкрив Bloomberg.

Як пише видання, Байден зіткнувся з цілим комплексом серйозних проблем, вирішення яких від нього чекатимуть після його вступу на посаду глави держави – пандемія коронавируса, високий рівень безробіття і зростання напруженості у відносинах з Росією і Китаєм. Крім того, команді обраного президента довелося зіткнутися з небажанням Трампа визнавати свою поразку на виборах і передавати владу нової адміністрації, як робили більшість попередніх президентів США, що також суттєво ускладнює ситуацію для Байдена.

В таких умовах, відзначає Bloomberg, радники Байдена розробили стратегію, яка, на їхню думку, є єдиним способом нейтралізувати витікаючу від Трампа загрозу, – повністю ігнорувати республіканця. На думку команди обраного президента, один з головних уроків всієї передвиборчої кампанії для них полягає в тому, що Байдену краще неможливо взаємодіяти з Трампом і не реагувати на його випади.

Крім того, очевидно, що схильність чинного американського лідера влаштовувати вистави знаходить все менше підтримки серед жителів країни, вважають радники демократа. На їхню думку, продовжуються спроби Трампа оскаржити результати виборів набагато більше шкодять іміджу самого республіканця, ніж його опонента. Про це свідчить зокрема і опір, яке почали надавати політиці Трампа ряд республіканців у Конгресі. Більш того, увага ЗМІ до витівок нинішнього президента також починає слабшати.

Поділитись