Росіяни витрачають на підробки більше, ніж на оригінали

Росіяни витрачають на підробки більше, ніж на оригінали

Компанія Brandmonitor, що спеціалізується на захисті інтелектуальної власності та боротьби з контрафактом, опублікувала результати дослідження ринку реплік люксових брендів в Росії.

Результат невтішний: обсяг продажів підробок модних товарів перевищує легальний сегмент на 30 мільярдів рублів. Фахівцями також було виявлено новий тренд серед продавців.

За даними Brandmonitor, ринок підробок люксових брендів становить близько 280 мільярдів рублів на рік. Близько 70% подібних товарів продають через торгові центри (40%) і речові ринки (30%). Оборот онлайн-ринку контрафакту складає приблизно 84 мільярди рублів, з яких 25 мільярдів припадають на продажу через соціальні мережі і маркетплейси. Найпопулярніші товари з реплік – футболки, кросівки, джинси і сумки.

Аналітики очікують, що продаж підробок люксових брендів буде тільки рости і зміщуватися в онлайн – в сторону соціальних мереж і месенджерів. На думку фахівців, розвиток логістики і поява більшої кількості варіантів доставки спрощують торгівлю контрафактом і разом з тим ускладнюють контроль над цим ринком.

За словами експертів, знайти продавця підроблених товарів в інтернеті вкрай просто: для цього достатньо провести моніторинг онлайн-ресурсів по ключових запитах. Із роздрібною торгівлею все складніше – потрібно залучення правоохоронних структур, які беруться за розслідування тільки в разі нанесення шкоди в розмірі від 1 мільйона рублів.

Поділитись