Росія знайшла вразливе місце у військово-повітряних силах США

Росія знайшла вразливе місце у військово-повітряних силах США

В результаті удару по верфі в Ньюпорт-Ньюс (штат Вірджинія, США) можуть бути знищені одразу всі американські авіаносці.

Про це розповів заступник президента Російської академії ракетних і артилерійських наук, доктор військових наук Костянтин Сівков в своєму матеріалі для «Військово-промислового кур’єра». За даними Сівкова, верф в Ньюпорті – зараз єдина в США, де можна будувати і ремонтувати атомні авіаносці. Там є три стапеля, здатних прийняти такі кораблі.

Сівков вважає, по єдиній верфі можуть бути нанесені удари крилатими ракетами в звичайному спорядженні, в результаті чого всі авіаносці будуть знищені. За версією експерта, в разі війни з високотехнологічним противником можливий висновок авіаносців з ладу або навіть їх потоплення. При цьому відновити потенціал авіаносного флоту американцям буде складно.

Сівков розповів, що з 12 атомних авіаносців, які мають США, два повинні проходити середній або капітальний ремонт на стапелі. Таким чином, для будівництва нових кораблів залишається один стапель. Від закладки до спуску авіаносця на воду проходить близько чотирьох-п’яти років, тому забезпечити високі темпи оновлення авіаносного флоту американці не зможуть.

Експерт підкреслив, що в разі війни наявних потужностей може не вистачити для своєчасного відновлення пошкоджених кораблів, а на будівництво нових часу точно не буде. Сівков вважає, що Росія може завдати серйозної шкоди авіаносних флоту США, якщо встигне «наситити» свій флот гіперзвуковими протикорабельними ракетами.

Поділитись