Росія використала 55-60 вісотків запасів своїх високоточних ракет

Росія використала 55-60 вісотків запасів своїх високоточних ракет

Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну використала 55-60% довоєнних запасів своїх високоточних ракет.

Про це речник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) України Вадим Скибицький розповів на брифінгу в медіацентрі «Україна».

Через міжнародні санкції Росія має проблеми при виробництві нових ракет. У той же час росіяни мають старі радянські запаси. За словами представника ГУР МО, вони «великі», і підрахувати скільки таких боєприпасів залишилося дуже складно.

«Це й крилаті ракети, ті ж Х22. Які, зокрема, застосовувалися вже двічі з території Білорусі. Інші крилаті ракети, повний набір реактивних снарядів – “Смерч”, “Ураган”, БМ-21 “Град”, різноманітні авіаційні бомби. Все, що залишилося від Радянського Союзу», – сказав Скибицький.

До високоточних ракет, яких у РФ залишилося 40-45%, у розвідці віднесли системи “Іскандер”, “Калібр”, крилаті ракети повітряного базування Х-101 та Х-555.

За інформацією військової розвідки України, найбільше Росія використовувала балістичні ракети комплексу “Іскандер”. У зв’язку з цим застосування ракет такого типу для ударів по території України вже давно не фіксували.

Поділитись