Росія створює військову базу в Єгипті

Росія створює військову базу в Єгипті

Зовсім нещодавно у Вашингтоні була доповідь, в якому висловилися про побоювання того, що Росія продовжує своє розширення в західному напрямку.

Це дослідження проводилося більше року і контролювали його такі люди, які повинні отримувати тільки свіжу інформацію від своєї розвідки.

Якщо раніше інформація про розширення впливу в західному напрямку відразу ж спростовували, то зараз же вони цього не роблять. Тобто, ніхто навіть не сперечається з тим, що Росія провела вдалу кампанію в Сирії, але зараз пішла розмова про те, що вона почала розширювати свій вплив і хоче отримати його ще й в Єгипті.

Щоб там не казали в Москві, але тепер офіційним її відповідям не всі повірять. Адже з цією доповіддю виступив генерал армії Кертіс Майкл Скапаротті, а також факсиміле Колін Белла і інші люди, до думки яких прийнято прислухатися.

Якщо дивитися на розвиток подій, то ще за часів Барака Обами, в Єгипті почалися деякі перевороти під проводом Ас-Сісі.

Американцям не подобалося те, що відбувається, тому вони почали кричати, що там порушуються права людей і почали урізати щорічну військову допомогу Єгипту в 1.3 млрд. Дол. Пізніше, в 2016 році, Трамп запропонував провести деякі свої заходи, але Єгипет не погодився. І вже в наступному році Вашингтон знову урізає підтримку Єгипту ще на 291 млрд $.

Але Ас-Сісі не сильно засмучувався, так як подивившись на те, як Росія поводилася в Сирії, вони почали більше відкривати їм двері.

Трохи пізніше Росія їм почала поставляти військову техніку, а також отримала добро на відкриття військової бази неподалік від кордону з Лівією. Москва отримала можливість контролювати кілька авіабаз, а також паливний трафік світового значення – Суецький канал.

Офіційно, все це спростовується, але по факту події розвиваються саме так. І це можуть підтвердити представники НАТО.

Поділитись