Росія обурилася спробою ООН провести розслідування атак в Ідлібі

Росія обурилася спробою ООН провести розслідування атак в Ідлібі

Москва вважає помилкою рішення генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша провести розслідування атак в сирійському Ідлібі.

Таку заяву зробив в.о. постпреда Росії при всесвітній організації Дмитро Полянський, передає РІА Новини.

«Ми розчаровані цим рішенням. Вважаємо його помилковим», – заявив дипломат. Він додав, що на генсека організації чинився тиск з боку ряду держав, «які в дійсності не хочуть миру в Сирії».

Раніше Гутерріш створив внутрішню комісію ООН «з розслідування серії інцидентів, що сталися на північному заході Сирії з моменту підписання Меморандуму про стабілізацію ситуації в ідлібской зоні деескалації між РФ і Туреччиною 17 вересня 2018 року». Вона перевірить факти ряду подій, які викликали руйнування і стали причиною масових жертв.

В кінці липня комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що в результаті авіанальотів сирійської авіації та її союзників за 10 днів загинули щонайменше 103 мирних жителя.

25 липня стало відомо, що російські Повітряно-космічні сили відповідальні за більшу частину втрат в рядах джихадистських угруповань – за останній місяць це щонайменше 300 чоловік убитими.

Фото gettyimages.

Поділитись