Росія обклала санкціями американських конгресменів та канадських сенаторів

Росія обклала санкціями американських конгресменів та канадських сенаторів

Росія вводить дзеркальні санкційні обмеження щодо 398 членів Палати представників Конгресу США, конгресмени, включаючи керівництво та голів комітетів, вносяться до стоп-листу РФ на постійній основі.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

«У порядку реакції на чергову хвилю антиросійських санкцій, введених адміністрацією [президента США] Джо Байдена 24 березня проти 328 депутатів Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації, що з урахуванням раніше внесених до чорного списку російських парламентаріїв становить практично весь її склад, вводяться дзеркальні санкційні обмеження щодо 398 членів Палати представників Конгресу США», – йдеться у тексті.

Росія як відповідь на внесення до чорного списку всього складу Ради Федерації РФ також ввела обмеження проти 87 канадських сенаторів.

«У зв’язку з рішенням влади Канади, яка оголосила 24 березня ц. р. про внесення всього складу Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації до чорного списку осіб, на яких поширюються санкційні обмеження, включаючи заборону на в’їзд у країну, на основі взаємності вводяться контрзаходи проти сенаторів, що діють, канадського парламенту», — йдеться в повідомленні.

Поділитись