Росія “дотискає” Лукашенка в питаннях інтеграції

Росія “дотискає” Лукашенка в питаннях інтеграції

Політика багатовекторності стала робочим інструментом Олександра Лукашенка.

Протягом довгого часу президент Білорусії намагався бути зручним як для Росії, так і для західних партнерів. Але Кремль, наприклад, вже не звертає увагу на різні заяву лідера республіки, вважає політичний оглядач Ірина Алксніс.

На думку Ірини Алксніс, російська влада вже давно все зрозуміли, тому прийняли рішення “дотискати” Олександра Лукашенка в питаннях інтеграції. Мовляв, Москві байдуже, що говорить президент Білорусі, який час від часу змінює свою думку і риторику.

Політичний оглядач також вважає, що головна мета вже визначена Кремлем. За словами Алксніс, все буде йти по шляху інтеграції. “Росія перестає церемонитися з Білорусією, дорожня карта визначена, тут вже нічого не поробиш”, – висловила свою думку експерт.

Що стосується поведінки Лукашенка, то це сумне видовище, зазначила Алксніс. Завзяті спроби президента Білорусі “перетягувати на себе ковдру” і публічний шантаж здаються політичному оглядача сумними. Також прикро, що Олександр Григорович принципово не тримає свої слова.

Нагадаємо, про інтеграцію Росії і Білорусі раніше висловився експерт Інституту країн СНД Іван Скоріков. Він вважає, що Кремль не повинен підписувати ніякі угоди з сусідньою республікою, поки її президентом є “токсичний” Олександр Лукашенко.

Поділитись