Російські військові захопили два населені пункти біля Лисичанська та Сєвєродонецька

Російські військові захопили два населені пункти біля Лисичанська та Сєвєродонецька

Російські військові захопили ще два населені пункти на Луганщині. Росіяни взяли Лоскутівку та Рай-Олександрівку, які знаходяться біля Лисичанська та Сєвєродонецька.

Окрім цього, російські військові не залишають планів взяти під свій контроль трасу Лисичанськ-Бахмут.

Про це йдеться у новому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

На Донеччині російські військові зосереджують основні зусилля на встановленні повного контролю над Сєвєродонецьком. Крім цього, вони продовжують проведення наступальних дій з метою оточення військових України в районі Лисичанська.

«На Сєвєродонецькому напрямку противник опанував населені пункти Лоскутівка, Рай-Олександрівка. Здійснює штурмові дії з метою встановлення контролю над населеним пунктом Сиротині. Здійснює підготовчі заходи щодо форсування річки Сіверський Донець», — йдеться у повідомленні Генштабу.

На Бахмутському напрямку російські військові ведуть наступальні дії у напрямках Золотого та Вовчеярівки. Вони хочуть опанувати панівними висотами в районі Берестового з метою встановлення контролю за трасою Бахмут – Лисичанськ.

«Для посилення угруповання у зазначеному напрямку, до району населеного пункту Новотошківське, ворог перекинув до однієї батальйонної тактичної групи зі складу Центрального військового округу», — додали у Генштабі.

На Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та запорізькому напрямках росіяни активних дій не вели, проте продовжують обстріл, щоб скувати можливості українських військових.

Поділитись