Російські солдати мають низьку мотивацію на фронті

Російські солдати мають низьку мотивацію на фронті

Російські солдати мають низьку мотивацію, але їх багато і вони добре оснащені.

Про це в інтерв’ю «Українському Радіо» розповіла речниця Оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова.

«На нашому напрямку [проти ЗСУ] стоять штатні підрозділи, укомплектовані контрактниками. Поповнюються вони також контрактниками. Зараз у РФ вже затверджено розмір одноразової допомоги при підписанні контракту — 1 млн рублів. Це вартість квартири у Підмосковʼї (насправді ні, квартири коштують дорожче – ред.). Уявіть, що це значить для «Ваньки з глибинки». Він одразу забезпечує сімʼю, виплачує іпотеку і йде вмирати в Україні з упевненістю, що його родина забезпечена. Тому ми бачимо, що контрактників серед росіян дуже багато», – каже вона.

За словами Бобовнікової, «утилізація» таких контрактників на фронті «проходить на високому рівні». 

«Звісно, вони проходять якусь підготовку, але їхня мотивація дуже низька. Росіяни кидають позиції, є непоодинокі випадки дезертирства, адже вони отримали гроші — це все, що їм було потрібно. Якщо вони біжать на нас з автоматами, то ми успішно відбиваємо ці штурми. Щодо екіпірування, вони оснащені нормально — бронежилет, каска, російський піксель, все є», – розповідає речниця.

Поділитись