Російське посольство відреагувало на заяву Організації американських держав

Російське посольство відреагувало на заяву Організації американських держав

Заява генерального секретаря Організації американських держав (ОАД) Луїса Альмагро з інструкціями на рахунок ситуації в Україні та пропозиція відмовити Росії у статусі спостерігача в ОАД говорить про ангажовані підходи чиновника та його причетність до «шаленого цькування» РФ.

З такою позицією виступило посольство РФ у США у своєму Telegram-каналі.

За словами дипломатів, Альмагро хоче перебувати в полоні антиросійської істерії, що нагнітається західними ЗМІ, робити далекосяжні висновки, нібито керуючись «відвертими фальшивками та інсинуаціями», не підкріпленими свідченнями.

Такі висловлювання є черговим доказом «ангажованих русофобських підходів чиновника», які він намагається видати за солідарну позицію всіх держав-членів міжнародної організації.

У посольстві уточнили, що голова ОАД «ще раз виявив себе як кон’юнктурник, який діє за вказівкою своїх господарів із Вашингтона». Дипломати припустили, що Альмагро розраховує, мабуть, на збереження за собою поста, попри те, що відторгнення його політики все більше відчувається у латиноамериканському дипломатичному корпусі.

Нагадаємо, генсекретар Організації американських держав (ОАД) Луїса Альмагро заявив про можливий перегляд статусу Росії при ОАД.

Поділитись