Росіяни розвивають наступ на Курахове

Росіяни розвивають наступ на Курахове

ЗСУ минулого тижня вдалося частково стабілізувати фронт під Покровськом. При цьому росіяни розвивають наступ на Курахове і загрожують оточенням.

Про це пише The Economist з посиланням на українських військових.

Солдати повідомляють, що росіяни перегруповуються вздовж ширшого фронту на північ і південь від Курахового, що є явною спробою оточити там ЗСУ.

Погіршується логістика: паливні цистерни, транспортні засоби постачання та штаби були перекинуті далі від фронту, поповнення запасів займало більше часу. Отримання мінометних снарядів або протитанкових ракет Javelin займає у найкращому разі півдня, евакуація поранених стала складнішою і менше людей встигають вчасно дістатися до шпиталю.

Українці розповідають про високі втрати обох сторін. Росіяни можуть покласти до 18 своїх солдатів, щоб вибити двох “змучених, голодних українців”. В ЗСУ ж під Україною було швидко знищено підкріплення з недосвідчених піхотинців.

«За три дні 100 людей перетворилися на нуль. Хтось втік, хтось помер. Ми боремося з останніми резервами та кидаємо в окопи навіть наших логістів», – каже боєць 59-ї бригади Юрій.

На південній частині донецького фронту існує загроза оточення, хоча «поки що на неї є лише натяки». Дороги стають непрохідними, магазини та кафе закриваються – «ознака того, що ситуація погіршується».

Раніше NYT також писало, що росіяни продовжують атакувати і просуватися на південь від Покровська, хоча там наступ був зупинений.

Поділитись