Росія збирається дестабілізувати політичну ситуацію в Україні

Росія збирається дестабілізувати політичну ситуацію в Україні

Зеленський заявив про підготовку Росією спецоперації «Майдан – 3», суть якої – поставити під сумнів легітимність президента після 20 травня, коли закінчиться термін його повноважень.

Заяву публікує Комітет з питань розвідки при президентові України.

За його даними, ця кампанія має досягти кульмінації у березні-травні 2024-го року.

Москва, за заявою комітету, планує поширювати панічні настрої та зневіру серед українців, сварити Київ із союзниками, зривати постачання зброї та мобілізацію.

«За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати і тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військової поразки на сході, в цьому є ключова ідея їхньої операції», – йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що найактивніше тему «нелегітимності» Зеленського після 20 травня зараз хитають прихильники екс-президента Порошенка, які, виходячи з логіки заяви Комітету з розвідки, є «російськими агентами».

За іронією долі сам Порошенко під час свого перебування президентом також записував своїх критиків до «агентів Кремля», а його політтехнологи у 2016 році навіть оголосили про нібито розроблений у Москві план «Шатун» щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Поділитись