Росія відреагує на будь-який напад Києва на Придністров’я

Росія відреагує на будь-який напад Києва на Придністров’я

Заступник глави МЗС РФ обіцяє відповідь на можливі провокації Києва у Придністров’ї.

Заступник Міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін підтвердив непохитну позицію Росії щодо захисту інтересів та безпеки населення у невизнаній Придністровській Молдавській Республіці. Галузін стверджує, що російські збройні сили забезпечать адекватну відповідь у разі будь-яких провокацій з боку Києва.

«Ні в кого не повинно бути сумнівів у тому, що Збройні сили Росії адекватно відреагують на провокацію київського режиму, якщо така все ж таки піде, і забезпечать захист наших співвітчизників, російського миротворчого контингенту, військовослужбовців ОГРВ та військових складів у населеному пункті Колбасна у “ПНР”. Будь-які дії, що становлять загрозу їхній безпеці, розглядатимуться відповідно до міжнародного права як напад на Російську Федерацію», – заявив Галузін.

Михайло Галузін також наголосив, що Москва має дані про збір українських озброєних формувань біля кордонів Придністров’я. Однак, згідно з заявами Вадима Красносільського, голови Придністров’я, прямої небезпеки військової ескалації наразі немає.

«З огляду на авантюристичний курс української влади на ескалацію конфлікту на догоду деструктивним планам своїх західних господарів, не можна виключати будь-яких варіантів розвитку подій», – зазначив заступник глави МЗС.

Галузін зауважив, що у Придністров’ї знаходиться російський миротворчий контингент, мета якого – запобігти будь-яким конфліктним сценаріям. Він звернув увагу на багаторазово продемонстровану Києвом готовність вдаватися до жорстоких та неетичних тактик воєнних дій.

«Це включає розміщення військової техніки в житлових будинках та об’єктах цивільної інфраструктури, використання мирних жителів як щит і проведення терористичних актів на території Росії», – сказав Галузін.

Поділитись