Росія намагалася корумпувати євродепутатів, – Моравецький

Росія намагалася корумпувати євродепутатів, – Моравецький

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, виступаючи в Давосі на Всесвітньому економічному форумі, заявив про спроби Росії “корумпувати депутатів Європейського парламенту”, які з’являються в кулуарах.

“Це величезний скандал, з яким ми маємо справу. З’являються голоси, які я тут почув, що є також і російський слід, який знаходять у Страсбурзі та Брюсселі”, – заявив Моравецький, виступ якого транслював Польське телебачення.

“Тобто не тільки Марокко та Катар, а й Росія намагалася корумпувати євродепутатів”, – сказав польський прем’єр.

На початку грудня минулого року поліція та прокуратура Бельгії провели кілька затримань та обшуків у Брюсселі, де розташовується Європейський парламент, через розслідування підозр у корупції, які пов’язують із проведенням чемпіонату світу з футболу в Катарі. Зокрема, поліція затримала заступника голови Європарламенту, грецького політика Єву Кайлі та її партнера, за місцем проживання проведено обшук.

Йдеться про можливе отримання “великих грошових винагород” та “дорогих подарунків” за підтримку заявки Катару, який готувався прийняти чемпіонат світу з футболу. Пізніше стало відомо, що бельгійські слідчі вилучили у підозрюваних понад 1,5 мільйона євро готівкою та цінні подарунки. Також бельгійські ЗМІ стверджують, що, крім Катару, на євродепутатів намагалися вплинути і з боку Марокко.

Поділитись