Росії і Україні не вдалося вирішити розбіжності в ході арбітражу по керченському інциденту

Росії і Україні не вдалося вирішити розбіжності в ході арбітражу по керченському інциденту

Представникам Росії і України не вдалося вирішити ні одну з розбіжностей щодо інциденту в Керченській протоці, який стався 25 листопада 2018 року, в ході першого засідання міждержавної арбітражу в Гаазі.

Про це йдеться в поширеному в суботу повідомленні МЗС РФ. Як повідомили в російському дипвідомстві, засідання носило технічний характер і обмежилося узгодженням процесуальних документів. “Не дивлячись на раніше вжиті сторонами спроби досягти домовленості щодо спірних питань, між ними зберігаються принципові розбіжності, які були винесені на засідання, – відзначили в міністерстві. – В ході нього, однак, сторонам так і не вдалося вирішити жодне з них”.

“В результаті арбітражу належить самому визначитися з “завислим” питань, включаючи необхідність поділу процесу на два етапи -” юрисдикційний “(встановлення наявності або відсутності у арбітражу компетенції розглядати дану справу) і “субстантивний” (розгляд справи по суті), на чому твердо і послідовно наполягає російська сторона”, – інформували в МЗС РФ.

Крім того, арбітражу має бути самостійно визначити графік подання процесуальних документів і ступінь відкритості майбутнього розгляду для громадськості. “Ухвалення арбітражем процесуальних документів очікується найближчим часом, – вказали в дипвідомстві. – Після цього розгляд між Україною і Росією в зв’язку з керченським інцидентом вступить в практичну фазу”.

Поділитись