Роман Протасевич дав свідчення щодо Софії Сапеги

Роман Протасевич дав свідчення щодо Софії Сапеги

Роман Протасевич дав свідчення про свою колишню дівчину Софію Сапегу. Здебільшого з його свідченнями і будувалося обвинувачення.

Наразі, за даними «Бази», справа про її екстрадицію може бути направлена до суду Владивостока — саме там було її останнє місце реєстрації.

За даними «Бази», Роман повідомив слідчим, що за свою роботу з деанону силовиків Сапега отримала 5 тисяч доларів. За словами Протасевича, дівчина, перебуваючи у Вільнюсі, пробивала білоруських силовиків через сервіс «Око Бога» та публікувала їхні дані у «Телеграмі». У справі Сапеги значаться 238 потерпілих.

Соф’ю Сапегу затримали разом із Романом Протасевичем у Мінську в травні 2021 року після примусової посадки літака, що пролітав над Білорусією. За ведення телеграм-каналів, де зокрема публікувалися особисті дані білоруських силовиків, у травні 2022-го дівчину засудили до шести років позбавлення волі за семи статтями кримінального кодексу. На початку квітня білоруська сторона погодилася передати її до Росії для подальшого відбування покарання.

Поділитись