Робота вірмено-російсько-азербайджанської робочої групи припинена

Робота вірмено-російсько-азербайджанської робочої групи припинена

Зустрічі вірмено-російсько-азербайджанської робочої групи з розблокування транспортних комунікацій припинені в зв’язку з прикордонними інцидентами, заявив в.о. віце-прем’єра Вірменії Мгер Григорян.


“На даний момент зустрічі тристоронньої групи НЕ тривають. Я неодноразово заявляв, що роботи дадуть результат в одному випадку: якщо фон і загальна ситуація будуть як мінімум стабільними. У даній ситуації, враховуючи, в тому числі, обстановку на кордоні, я не вважаю, що можлива конструктивна робота на цьому майданчику. У цьому сенсі останнім часом контакти по частині цього майданчика перервалися”, – цитує Григоряна ЗМІ.

Вірмено-російсько-азербайджанська робоча група була створена в січні, її очолюють віце-прем’єри трьох країн, від Росії – Олексій Оверчук. Робоча група відповідає за питання відновлення та спорудження нових об’єктів транспортної інфраструктури, необхідних для організації міжнародних перевезень між Вірменією і Азербайджаном і через Вірменію і Азербайджан.

Минулого тижня Міноборони Азербайджану розповсюдило дані про спробу вірменських солдатів перейти держкордон між країнами, в результаті були затримані шестеро осіб. Пізніше в Єревані підтвердили, що інцидент мав місце, але вказали, що військові “проводили інженерні роботи на території, що охороняється військової частини вірменських ВС на прикордонній ділянці”.

Міністерство оборони Вірменії раніше заявило, що азербайджанські військові проводили роботи по “уточненню кордону” на території Сюнікської області. У зв’язку з цим було складено офіційне звернення в ОДКБ із зазначенням на порушення Азербайджаном одного з пунктів договору.

Єреван і Баку до цього погодили пункти дислокації тимчасових бойових позицій згідно тристоронньої угоди про перемир’я в Карабасі. Уточнення пов’язане з необхідністю демаркації частини кордону з Азербайджаном після переходу під контроль Баку деяких територій.

Поділитись