Роберта Мецола: місце для України у Європі

Роберта Мецола: місце для України у Європі

Президент Європарламенту Роберта Мецола заявила, що ракетний удар по вокзалу у Краматорську та інші напади на мирних жителів в Україні є міжнародними військовими злочинами.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN. Мецола наголосила, що Європа недостатньо швидко доставляє обладнання, фінансову чи матеріально-технічну допомогу.

Глава Європарламенту також сказала, що Європа фінансує цю війну «прямо чи опосередковано» і має взяти на себе відповідальність за те, що не вжила заходів раніше, щоб зупинити Росію.

«Чому ми прихистили Путіна, його сім’ю, олігархів та всіх людей, які його підтримують у нашій Європі, продавши їм наші паспорти, наше громадянство? Дозволивши їм сховати свої гроші у наших країнах. І ми маємо переконатися, що це більше не повториться», – сказала вона.

Відповідаючи на запитання щодо кандидатури України на вступ до Європейського Союзу, Мецола сказала: «Для парламенту все зрозуміло. Місце для України – у Європі».

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина може відмовитися від імпорту російського вугілля через чотири місяці.

Поділитись