Рішення Трампа вивести американські війська з Німеччини спантеличило чиновників США

Рішення Трампа вивести американські війська з Німеччини спантеличило чиновників США

Рішення Дональда Трампа вивести частину американських військ з Німеччини застало зненацька чиновників США, стверджує агентство Reuters.

Передбачається, що на батьківщину повернуть майже 10 тисяч військовослужбовців.

Для чиновників Білого дому, Держдепартаменту та Пентагону плани Дональда Трампа з виведення значної частини військ з Німеччини виявилися великим сюрпризом. Їм залишається тільки гадати про мотиви такого рішення – як пише Reuters, є кілька версій того, чому президент вирішив скоротити військову присутність. Згідно з однією з них, за цим міг стояти колишній посол США в Німеччині і прихильник Трампа Річард Гренелл, але сам він назвав таку інформацію чутками.

Минулого тижня Reuters і Wall Street Journal повідомили, що Трамп наказав Пентагону скоротити американський контингент в Німеччині на 9,5 тисяч осіб. Після виведення військ там залишиться близько 25 тисяч американських військовослужбовців. Це рішення також пов’язували з відмовою німецького канцлера Ангели Меркель приїхати на зустріч лідерів країн «великої сімки», яку Трамп збирався провести в Вашингтоні в кінці червня.

За словами джерел, рішення скоротити число американських військовослужбовців в Німеччині обговорювалося в Білому домі ще з вересня минулого року.

Поділитись