Рішення розпочати опалювальний сезон є цілком виправданим – Кличко

Рішення розпочати опалювальний сезон є цілком виправданим – Кличко

З понеділка, 16 жовтня, у Києві почнуть підключати до опалення житлові будинки, повідомив зранку міський голова столиці Віталій Кличко.

Протяжність централізованої системи теплопостачання Києва складає близько 3 тисяч км, що робить її однією з найбільших у Європі. Тож, щоб запустити систему, потрібно кілька днів, а стабільне зниження температури синоптики прогнозують уже з вівторка.

«Рішення розпочати опалювальний сезон є цілком виправданим. Оскільки похолодання спонукало б до масового використання киянами електричних приладів для обігріву та перевантаження системи електропостачання», – повідомив Кличко.

Усі служби столиці, що відповідають за старт та проходження опалювального сезону, працюють у посиленому режимі, аби забезпечити жителів столиці необхідними послугами.

Запускати опалення в соціальних об’єктах міста, зокрема в лікарнях, школах та садках, розпочали вже 9 жовтня. Причиною цього стали індивідуальні заявки їхніх керівників. Станом на 13 жовтня опалення подали до 67 будівель.

Проходження опалювального сезону 2023-2024 залежить від кількох чинників: кількості ворожих атак, ефективності нашої ППО й успішності заходів щодо відновлення енергосистеми. 

Поділитись