Ряд міжнародних компаній з Росії перебазувався до Казахстану, – Токаєв

Ряд міжнародних компаній з Росії перебазувався до Казахстану, – Токаєв

Як передає Trend, про це сказав президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв під час зустрічі з громадськістю Алматинської області під час поїздки до регіону у середу.

За його словами, концентрувати їх у великих містах непродуктивно. Акіматові потрібно опрацювати розміщення таких виробництв поряд з Алмати по периметру БАКАД, що суттєво допоможе економіці області.

«Обговоріть це питання з Урядом та компаніями. Обласний центр має стати «контрмагнітом» по відношенню до Алмати. Ми повинні створювати всі умови для відкриття інвесторами нових виробництв, у тому числі релокацію з інших країн. Це питання потрібно відпрацьовувати вже зараз з метою безперешкодного та безперебійного товарообміну із закордонними партнерами», – сказав Токаєв.

Він також підкреслив, що в регіоні працює низка великих підприємств-експортерів, від яких надходять основні податкові збори.

«Потрібно допомогти їм у розширенні виробництв через надання заходів державної підтримки. Міністерствам національної економіки та фінансів подати пропозиції у місячний термін», – сказав президент.

Поділитись