Репер Каньє Уест подав документи для реєстрації кандидатом в президенти США

Репер Каньє Уест подав документи для реєстрації кандидатом в президенти США

Американський репер Каньє Уест подав документи для реєстрації кандидатом в президенти США в штатах Кентуккі та Міссісіпі.

У штаті Кентуккі Каньє подав документи на реєстрацію в п’ятницю, 4 серпня. На даний момент вивчаються 19 тис. підписів за його кандидатуру. Для того щоб ім’я репера з’явилося у виборчому бюлетені, йому необхідно 5 тис. підписів.

У той же день він подав документи і в штаті Міссісіпі. Рішення про включення музиканта в бюлетень буде прийнято до вівторка, 8 вересня.

На початку липня Уест заявив, що буде претендувати на пост президента Сполучених Штатів. У передвиборній гонці він планував брати участь як незалежний кандидат, проте в декількох штатах до того моменту закінчився термін подачі заявки та збору голосів на підтримку кандидата. Пізніше стало відомо, що репер не надав підписи для потрапляння в бюлетень Південної Кароліни.

7 серпня Каньє Уест визнав, що йому не вдасться перемогти на президентських виборах в США в 2020 році. Крім того, репер погодився з думкою, що його участь було необхідно для того, щоб переманити голоси афроамериканців у кандидата від Демократичної партії Джозефа Байдена і знизити його шанси на перемогу.

Поділитись