Рашисти відкрили ще один фронт під Авдіївкою

Рашисти відкрили ще один фронт під Авдіївкою

Щодо ситуації в Авдіївці на початок тижня.

Російські війська відкрили під Авдіївкою ще один фронт – пішли в наступ з південного сходу, від Ясинуватої.

Це місце відоме ще з 2014 року як промзона – там були основні укріплення української армії ще з часів АТО. «Промка» – це найближча точка Авдіївки у напрямку Донецька, з неї прострілювалася дорога між Донецьком та Горлівкою. Крім того, «промка» знаходиться на височині і, якщо її захоплять росіяни, то це ускладнить становище українського гарнізону в Авдіївці.

Як повідомляють ще з суботи російські телеграм-канали, а також українські та західні військові аналітики, армія РФ «проломила» в «промку» оборону з боку Ясинуватої і просунулися на відстань до півкілометра.

Також продовжуються бої на північному фланзі. Російські паблики повідомили вчора про контратаку ЗСУ під Степовим.

При цьому український телеграм-канал Deep State цей контрудар не підтверджує. За його даними, росіяни просунулися на півночі у бік Новокалинового (російські паблики пишуть про вихід на околиці села).

Судячи з динаміки карти Deep State за останні п’ять днів, росіяни просунулися на північний захід від Степового, на південь від Веселого та з боку Ясинуватої.

Тобто план щодо поступового оточення Авдіївки росіяни продовжують реалізовувати. Зупинити його ЗСУ можуть контрударом по флангах, як це у травні було під Бахмутом. Але росіяни, очевидно, це враховують, а, як свідчать українські військові, зміцнюють свої флангові позиції.

Поділитись