Радник міністра Степанова порадила людям готуватися помирати вдома

Радник міністра Степанова порадила людям готуватися помирати вдома

Позаштатний радник міністерства охорони здоров’я України Ольга Голубовська порадила людям готуватися помирати вдома через ситуацію з коронавірусом в країні.

«Люди добрі, готуйтеся тоді вдома помирати», – сказала вона в бесіді з УНН.

За її словами, Україна може врятувати тільки введення жорстких обмежувальних заходів. В даний час для хворих в лікарнях не вистачає місць, а деякі медустанови схожі на поле бою, так як «хворі лежать покотом, як мертві, так і живі». Голубовська зазначила, що в багатьох лікарнях не вистачає кисню.

31 березня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що за добу 407 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19. Він додав, що подібний показник став добовим максимумом за весь час пандемії в країні.

27 березня стало відомо, що в 13 з 25 регіонів України запроваджено максимальний рівень епідемічної небезпеки – «червоний».

На початку березня прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася третя хвиля пандемії COVID-19. За його словами, громадяни повинні серйозніше ставитися до того факту, що в усьому світі спостерігається дефіцит вакцин. Він закликав українців до свідомості і дотримання протиепідемічних заходів.

Поділитись