Рада ухвалила закон про протидію земельному рейдерству

Рада ухвалила закон про протидію земельному рейдерству

Український парламент сказав «Ні» рейдерству і «ТАК» законопроекту №0858 щодо протидії рейдерству. Про це йдеться на офіційній сторнці партії «Слуга народу» в соціальній мережі Інстаграм, передає Newformat.info.

Зазначається, що ухвалений в цілому документ дозволить комплексно врегулювати це питання. Він унеможливить неправомірне заволодіння землями, захоплення майна та привласнення корпоративних прав підприємств.

«Це дозволить на законодавчому рівні створити дієві запобіжники для протидії протиправному захопленню земельних ділянок і забезпечити наповнення державного земельного кадастру», – сказав голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

Так, відтепер Держреєстр і Держгеокадастр діятимуть в автоматичному режимі обміну інформацією. Закон зобов’язує оцифрувати всі наявні у Держгеокадастрі дані про раніше видані державні акти і зареєстровані договори оренди, ці дані вноситимуться в кадастр у максимально стислі терміни,  будуть вводитимуться запобіжники з приводу підробки документів.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись