Рада безпеки Білорусі допустила обмеження інтернету під час мітингів

Рада безпеки Білорусі допустила обмеження інтернету під час мітингів

Держсекретар Радбезу Білорусії Андрій Равка на зустрічі з кандидатами в президенти країни не виключив обмеження інтернету на мітингах, які можуть пройти в дні проведення виборів.

Про це повідомив ТАСС кандидат в президенти республіки Андрій Дмитрієв у четвер, 30 липня.

За словами Дмитрієва, на питання, чи можливо обмеження інтернету, Равка відповів, що в разі, якщо в Білорусії «порахують, що звідти виходить пряма загроза безпеці країни, не виключають повністю такого кроку».

Вибори президента Білорусі заплановані на 9 серпня. Центрвиборчком країни зареєстрував у якості кандидатів п’ять чоловік – Андрія Дмитрієва, Анну Канопацкую, Олександра Лукашенко, Світлану Тіхановську і Сергія Череченя.

Двом претендентам – Віктору Бабарика та Валерію Цепкало – відмовили в реєстрації.

Увечері 14 липня в Мінську та інших містах Білорусі пройшли акції на підтримку незареєстрованих в якості кандидатів у президенти. Як зазначало МВС країни, в Мінську затримали понад 250 учасників акції.

Пізніше, 28 липня, заступник голови Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький заявив, що у будівлі Комітету держбезпеки в Мінську затримали дев’ять співробітників ЗМІ. Серед них були кореспонденти порталу Tut.by, ТАСС, телеканалу «Белсат». Потім їх відпустили з Заводського РУВС столиці країни.

Поділитись