Путін схвалив стратегію національної безпеки Росії

Путін схвалив стратегію національної безпеки Росії

Глава Кремля Володимир Путін подписал указ “Про стратегію национальної безпеки Російської Федерації”. Указ опубліковано в суботу, пізно увечері, на офіційному веб-сайті з правової інформації, воно набере чинність з дня опублікування.

Путін подписал указ у п’ятницю и має переглянути версію російської стратегії национальної безпеки. У документі на 44 сторінках викладені національні інтереси та пріоритети Росії. В указі йдеться, что “дії деяких країн спрямовані на стимулювання процесів дезінтеграції в Співдружності Незалежних Держав з метою руйнування зв’язків Росії з її традіційними союзниками” і що »кілька держав визначають Росію як загрозу та військового супротивника”.

Згідно з документом, Росія залішається відданою використання політічніх та дипломатичних засобів для врегулювання міжнародніх та національніх конфліктів. Водночас Москва “вважає законним вживати симетричні та асиметрічні заходи”, щоб зірвати та запобігти “ворожим діям” іноземних держав, які “загрожують суверенітету та теріторіальній цілісності Російської Федерації”.

Поділитись