Путін розповів про провалені через Пашиняна перемовини з Алієвим

Путін розповів про провалені через Пашиняна перемовини з Алієвим

Президент Росії Володимир Путін розповів, що в жовтні в ході переговорів переконав главу Азербайджану Ільхама Алієва припинити бойові дії в Нагірному Карабасі з умовою повернення біженців в місто Шуші, проте прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян виступив проти.

Слова Путіна наводять російські ЗМІ.

Путін розповів, що 19-20 жовтня він провів серію телефонних переговорів з Пашіняном і Алієвим з приводу ситуації в Карабасі. «Тоді збройні сили Азербайджану повернули собі контроль над незначною, південною частиною Карабаху. В цілому мені вдалося переконати президента Алієва в тому, що можна припинити бойові дії, але обов’язковою умовою з його боку було повернення біженців, в тому числі в Шуші. Але несподівано для мене позиція наших вірменських партнерів була сформульована таким чином, що це для них неприйнятно», – пояснив він.

За словами Путіна, Пашинян йому сказав, що бачить в цьому умови загрозу для інтересів Вірменії та Карабаху. Путін зазначив, що не розуміє, в чому, на думку вірменської сторони, полягала ця загроза. Таким чином, переговори були провалені.

Поділитись