Путін не довірить Лукашенку «другий фронт» в Україні, – Тихановська

Путін не довірить Лукашенку «другий фронт» в Україні, – Тихановська

Білоруські війська під командуванням глави держави Олександра Лукашенка можуть стати на бік України, якщо їм буде наказано приєднатися до збройних сил Росії для продовження війни.

Це стане «епічним провалом» для президента як Білорусі, так і Росії. У Мінську це чудово розуміють, каже лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська. Її слова цитує Politico.

Як вважає політик у вигнанні, Лукашенко вже давно б віддав наказ білоруській армії брати участь у війні, якби був впевнений, що солдати битимуться, вважає Тихановська. Він не може підставити союзника Володимира Путіна. Саме тому зараз, коли все готове на території Білорусі, щоб відкрити другий фронт у республіці, цього не відбувається.

Опозиція представляє ситуацію так, що якби він віддав такий наказ, білоруська армія перейшла кордон, а частина солдатів дезертують, переходять на інший бік, ховаються, бо насправді не хочуть воювати з українцями.

Путін навряд чи дозволить білоруським солдатам приєднатися до росіян. Я впевнена, що російське командування не довіряє білоруському. Ніхто не впевнений, що білоруси виконають указ, – ділиться одкровеннями Тихановська.

Свої висновки опозиційні сили ґрунтуються на тому, що багато людей, які вийшли на вулиці у 2020 році під час президентських виборів, залишилися в Білорусі, і, більше того, служать в армії. І вони нібито живуть у «очікуванні вікна» можливостей, щоб показати свою незгоду з Лукашенком. Таким чином, якщо з’явиться можливість, вони начебто «продовжать боротьбу», діючи на владу зсередини.

Поділитись