Путін досі може програти цю війну – Радослав Сікорський

Путін досі може програти цю війну – Радослав Сікорський

росія не є непереможною, путін досі може програти цю війну.

Таку думку висловив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Під час лекції в британському Фонді Дітчлі Сікорський вкотре наголосив, що європейським союзникам потрібно згуртуватися навколо підтримки Україні, інакше путін може досягти свого. Водночас дипломат висловив впевненість, що Заходу під силу завадити цьому.

«Всупереч своїй божевільній пропаганді, росія не є непереможною. Вона програла частину своїх воєн. Кремль можна зупинити і навіть перемогти — ми просто забули про це. Рональд Рейган казав, що його стратегія щодо Радянського Союзу була простою, якщо не сказати спрощеною: «Ми виграємо, а вони програють». Мені подобається такий підхід», — сказав Сікорський.

Він додав, що для переваги над росією потрібно заново «навчитися вигравати в грі на ескалацію».

«Наприклад, ми могли б конфіскувати всі 300 мільярдів євро російських суверенних активів. путін їх вже списав, він не сподівається їх повернути. Але він також не думає, що нам вистачить сили їх забрати. Поки що ми доводимо, що він має рацію», — констатував глава польського МЗС.

Він наголосив, що завдання союзників полягає в тому, щоб запобігти більш широкому конфлікту в Європі, але також і в тому, щоб перемогти.

Поділитись