Путін дав зрозуміти, що розширення НАТО є неприйнятним для Москви

Путін дав зрозуміти, що розширення НАТО є неприйнятним для Москви

Росія у разі гіпотетичної війни з НАТО матиме перевагу у вигляді гіперзвукових комплексів «Кинжал», «Циркон», «Сармат», «Авангард».

Про це в інтерв’ю ЗМІ заявив політолог Василь Кашин.

Раніше президент Джо Байден погрожував Москві новими санкціями. У свою чергу, російський лідер Володимир Путін ясно зрозуміти дав, що розширення НАТО на схід – неприйнятне для Москви.

На думку Кашина, військовий конфлікт між НАТО і Росією є вкрай малоймовірним, і «воювати точно ніхто не буде», навіть якщо сторонам не вдасться знайти компроміс.

«Я сподіваюся, що і локальних зіткнень не станеться. У крайньому випадку можуть статися різні події в Україні, але захищати її НАТО точно не стане. Також є шанс виникнення провокації на кшталт ситуації з британським есмінцем «Defender» у Чорному морі», – вважає експерт.

Говорячи про озброєння країн, він нагадав, що США мають найпотужніші військово-морські сили у світі і мають перевагу у військово-повітряних силах.

«З іншого боку, армія Росії має значний бойовий досвід. Ми маємо перевагу в окремих видах озброєнь – гіперзвукові комплекси «Кинжал», «Циркон», «Сармат», «Авангард»», – пояснив він.

Політолог також висловив упевненість, що війни не буде, у тому числі й тому, що Росія та США – ядерні держави та повномасштабне військове зіткнення може призвести до «загрози припинення існування всього світу у його нинішньому вигляді».

Поділитись