Пушилін відповів на слова Зеленського про вступ України в НАТО

Пушилін відповів на слова Зеленського про вступ України в НАТО

Главар так званої Донецької Народної Республіки в інтерв’ю ЗМІ прокоментував заяву Володимира Зеленського про вступ України в НАТО, назвавши його безглуздим.

У відповідь на запитання журналіста про те, як в Донецьку відносяться до таких заяв, і як демонстративні приїзди на передову впливають на обстановку в зоні конфлікту Пушилін заявив, що «перспектив для врегулювання такі візити точно не створюють.

«Заява про НАТО – безглузда. Тут бажання тільки особисто Зеленського, на жаль, мало.

З одного боку, слід було б запитати жителів України, які, напевно, більше Зеленського розуміють, які ризики несе вступ до альянсу.

З іншого боку, хотілося б вірити, що вони розуміють регламент процесу приєднання до НАТО країни, у якій є незавершені конфлікти.

А гучні заяви окремих учасників блоку ні про що не говорять. Ми вже бачили позицію Німеччини, яка сказала, що питання щодо України на даний момент навіть не стоїть», – сказав він.

Главарсамопроголошеної ДНР вважає, що оцінювати слова Зеленського з одного боку можна як популістські, з іншого – як доказ того, що Київ не планує дозволяти поточний конфлікт дипломатичним і переговорним шляхом.

«Він ставить на чільне місце тільки військовий метод», – вважає він.

«Я дуже сильно сумніваюся, що Зеленський буде розповідати своїм військовим про цінності миру, про недопущення розв’язання бойових дій, про можливі жертви і про те, що за цим стоїть, – що це ціла катастрофа для сімей загиблих, будь то військовослужбовці або цивільні особи. Мені здається, що він навряд чи буде рухатися в цьому ключі, скоріше – робити войовничі заяви», – прокоментував він приїзд Зеленського на позиції ВСУ.

Поділитись