“Пункти зв’язку” з Зеленським відкриються для жителів Криму і Донбасу

“Пункти зв’язку” з Зеленським відкриються для жителів Криму і Донбасу

Українська влада має намір відкрити на лінії зіткнення в Донбасі пункти, через які жителі непідконтрольною частини регіону могли б безпосередньо спілкуватися з представниками влади, включаючи главу держави Володимира Зеленського.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова.

За його словами, для цього буде використовуватися спеціальний електронний сервіс. Таким образів українська влада має намір налагодити конституційні права тих людей, які перетинають лінію розмежування на тих контрольно-пропускних пунктах, розташованих на території Донецької та Луганської областей, частина з них – на території Херсонської області.

Жителі непідконтрольною частини Донбасу також матимуть пряму комунікацію безпосередньо з кабінетом міністрів, з органами центральної та місцевої влади. Технічне забезпечення роботи «контактних осіб» доручено українському міністерству, що займається розробкою цифрових додатків і сервісів для офіційних органів.

Протягом двох тижнів міністерству цифровий трансформації довірять розробити технічне завдання для такого продукту.

Раніше український президент назвав «нормандський формат» єдиним майданчиком з питання врегулювання ситуації на Донбасі. На думку Володимира Зеленського, на сьогоднішній день немає іншого майданчика, яка дозволить завершити війну в регіоні.

Поділитись