Псакі не змогла відповісти на запитання про терміни відправки зброї в Україну

Псакі не змогла відповісти на запитання про терміни відправки зброї в Україну

У Білому домі поки що не хочуть коментувати опубліковану раніше ЗМІ інформацію про можливі постачання американських військових радників та зброї в Україну.

Відповідне питання прозвучало на брифінгу офіційного представника адміністрації США Джен Псакі. Однак вона вирішила не говорити на цю тему з журналістами.

Мені нема чого вам проанонсувати з цього приводу, — заявила вона під час брифінгу.

Приводом для інтересу до цього питання стало повідомлення телеканалу CNN на цю тему. За даними цього ЗМІ, американська влада і президент Джо Байден побоюються нібито вторгнення Збройних сил Росії на Україну, яке готується.

При цьому Псакі також наголосила на існуючому занепокоєнні Білого дому цим питанням.

Ми, як і раніше, серйозно стурбовані російською військовою активністю та жорсткими заявами щодо України. Закликаємо Росію знизити напруженість. Останніми тижнями ми активно взаємодіяли з нашими європейськими союзниками та партнерами, зокрема з Україною. <…> Ми також провели обговорення з російськими офіційними особами щодо України та російсько-американських відносин загалом, — додала офіційний представник адміністрації США.

Раніше Псакі заявила, що Білий дім наразі не може назвати заплановану дату зустрічі чи контакту лідерів США та РФ Джо Байдена та Володимира Путіна.

Поділитись