Прихильники Трампа закладають правову основу для оскарження виборів у США

Прихильники Трампа закладають правову основу для оскарження виборів у США

Республіканці готуються оскаржувати результати виборів президента США через суди.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство пише, що прихильники Трампа «закладають правову основу для оскарження виборів». Вони беруть участь у більш ніж 120 судових процесах у 26 штатах, щоб скасувати ще до виборів низку виборчих практик

Зокрема, вони вимагають обмежити реєстрацію виборців та надсилання бюлетенів поштою в Мічигані. Там же вони хочуть через суд обмежити голосування у фургонах і запровадити суворіші правила перевірки бюлетенів, які надсилаються поштою.

Також республіканці прагнуть «очистити» списки виборців у Неваді та інших штатах – зокрема від мігрантів, які не мають американського громадянства.

У Пенсільванії прихильники Трампа змогли через суд посилити можливість виправляти помилки у бюлетенях. Верховний суд штату ухвалив, що поштові бюлетені з неправильними датами не враховуватимуться.

Нагадаємо, що всі зазначені проблеми Трамп вже згадував у ході попередніх виборів і намагався оскаржити свій програш на підставі перерахованих порушень.

Тепер, як бачимо, республіканці намагаються ще напередодні виборів через суди домогтися відміни низки виборчих практик, які викликають у них побоювання у підтасовуванні голосування.

Також прихильники Трампа просувають теорію, що судді можуть анулювати результати виборів на місцях через порушення місцевих чиновників.

Поділитись