Провести дострокові місцеві вибори поки що неможливо

Провести дострокові місцеві вибори поки що неможливо

Проведення дострокових місцевих виборів на Україні поки не представляється можливим, оскільки необхідно прийняти спеціальний закон і завершити формування в країні об’єднаних територіальних громад.

Таку думку висловив на брифінгу глава Офісу президента України Андрій Богдан. “Місцеві перевибори неможливо провести достроково без прийняття відповідного закону. Конфігурація такого відповідного закону мені поки не зрозуміла”, – сказав глава президентського офісу.

Богдан також зазначив, що в країні вже була сформована частина укрупнених місцевих громад, однак цей процес ще не завершився. “Було б логічно закінчити формування ОТГ, а тоді здійснити перевибори вже всіх в новій реальності, у новому місцевому самоврядуванні”, – додав він.

Однак, чи буде це здійснено, вже буде залежати від “діалогу з депутатами”, сказав Богдан.

Раніше українські ЗМІ повідомили з посиланням на свої джерела в Офісі президента України, що дострокові вибори в місцеві органи влади можуть пройти в країні найближчим часом. У президентській партії “Слуга народу”, яка перемогла на позачергових парламентських виборах і буде мати в Верховній раді одноосібну більшість чисельністю понад 250 депутатів, не виключають таку можливість. Тим часом, поки ясності в цьому питанні немає.

На думку глави партії Дмитра Разумкова, місцеві вибори “все-таки пройдуть в 2020 році”, тобто планово. За його словами, багато чого буде залежати і від місцевих органів влади.

Поділитись