Противник продовжує нарощувати угрупування своїх військ у Вовчанську

Противник продовжує нарощувати угрупування своїх військ у Вовчанську

Більша частина міста Вовчанськ на півночі Харківської області перебуває під контролем українських військових.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин.

«Та частина, де намагаються перебувати російські військовослужбовці, вона знаходиться під нашим вогневим контролем», — наголосив Волошин.

Українські військові завдають значних втрат армії рф. Лише за останню добу на харківському напрямку росіяни втратили понад 130 військових, вісім артилерійських систем, танк, понад 40 дронів, дев’ять автомобілів.

За його словами, кілька днів тому морські піхотинці 36-ї бригади морської піхоти взяли в полон кілька офіцерів та солдатів російської армії.

Також Волошин наголосив, що під Вовчанськ окупанти продовжують перекидати додаткові сили.

«Є така інформація, що противник продовжує нарощувати угрупування своїх військ шляхом перекидання як додаткових полків і бригад з інших напрямків, так і намагається переміщувати підрозділи в районі лінії нашого держкордону і залучати повітряно-десантні війська рф — 11, 44 армійських корпусів», — заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Також Волошин повідомив, що рф перекинула кадирівців на північ Харківської області: там із них сформували загороджувальні загони.

Це зробили для того, щоб під час перегрупування військ загороджувальні загони, сформовані з особового складу підрозділів «Ахмат», стримували інших солдатів, які намагатимуться втекти.

Поділитись