Пропорційне представництво всіх фракцій у ЦВК забезпечить чесні вибори, – Соболєв

Пропорційне представництво всіх фракцій у ЦВК забезпечить чесні вибори, – Соболєв

«Батьківщина» заявляє, що не голосуватиме за будь-які альтернативні пропозиції щодо зміни складу Центральної виборчої комісії, доки президент не внесе 13 кандидатур на 13 вакансій. Про це заявив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв з трибуни Верховної Ради.

За словами політика, тільки пропорційне представництво всіх фракцій парламенту в складі Центрвиборчкому може забезпечити проведення чесних та прозорих виборів в Україні.

«Тільки 13 незалежних незаангажованих осіб, яких внесе президент, зможуть забезпечити чесні і прозорі вибори в Україні», – переконаний Сергій Соболєв.

Окрім того, фракція «Батьківщина» вважає неприйнятним, що президент намагається нав’язати Верховній Раді абсолютно контрольовану більшість у ЦВК, повідомив парламентарій.

Він також вважає дивним, що президентська фракція лишає сесійну залу та заявляє, що не братиме участь у засіданнях парламенту, доки не ухвалять незаконне рішення по комісії.

«Я не уявляю, навіщо Президенту України контролювати три чверті ЦВК, якщо він хоче чесних і прозорих виборів, а не тих підтасовок, які робилися за часів Януковича», – підсумував Сергій Соболєв.

Поділитись