Прокуратура США відмовила у вилученні у Трампа документів незалежним юристом

Прокуратура США відмовила у вилученні у Трампа документів незалежним юристом

Американська влада виступила проти залучення незалежного юриста до аналізу документів, вилучених під час обшуку у маєтку колишнього президента США Дональда Трампа.

Про це йдеться у заяві прокуратури, яка надійшла до бази федерального суду по Південному округу штату Флорида.

Раніше адвокати Трампа направили клопотання з вимогою призначити уповноваженого юриста для вивчення вилучених із маєтку Мар-а-Лаго (штат Флорида) документів. 26 серпня вони знову зазначили, що вважають за необхідне залучити до аналізу документів незалежного експерта. 27 серпня суддя Ейлін Кеннон, призначена Трампом у 2020 році, заявила, що має намір задовольнити клопотання його адвокатів.

Прокуратур заявила, що клопотання юристів Трампа “не може бути задоволене з низки причин”. Зокрема, влада США зазначає, що президентські документи, до вивчення яких захист екс-президента хоче залучити уповноваженого юриста, “йому [Трампу] не належать” і згідно із законом “перебувають у власності, володінні та під контролем” уряду США. Залучення незалежного юриста, на думку Мін’юсту США, “не є необхідністю і значною мірою нашкодить інтересам уряду, у тому числі у сфері національної безпеки”, а також “створить перешкоди кримінальному розслідуванню, що проводиться”. У прокуратурі також зазначили, що окружний суд не має повноважень для ухвалення рішення щодо можливості повернення вилучених матеріалів, на чому також наполягав захист.

Поділитись