Президент та прем’єр-міністр Киргизстану зникли

Президент та прем’єр-міністр Киргизстану зникли

Місцезнаходження президента Сооронбая Жеенбекова і прем’єр-міністра Кубатбека Боронова невідоме.

У четвер, 8 жовтня, заступник голови Ради безпеки Киргизстану Омурбек Суваналієв заявив “Інтерфаксу-захід”, що місцезнаходження президента та прем’єра невідоме. 

“Посадові особи, які покинули робочі місця, знаходяться в конспіративних місцях. Сказати точно, де, ми не можемо, багато хто з них ховається. Частина з них, як Боронов, запевняє, що працює віддалено і у відставку не подавали. Таких реваншистів досить багато, що може привести до великих зіткнень”, – каже Суваналієв. 

Жеенбеков та Боронов не з’являлися на публіці з часу початку протестів. Президент тільки звертався до народу через інтернет.
На даний момент ситуація в Киргистані залишається стабільною та партії досі не можуть розібратися між собою. Омурбек Суваналієв каже, що конфлікт можна вирішити тільки сівши за спільний стіл переговорів.

Нагадаємо, що акції протестів у Киргизстані розпочалися після виборів, точніше, 5 жовтня 2020 року. Вібуваються протести в столиці Киргистану, в місті Бішкек. Народ підозрює, що вибори були сфальсифіковані. 

Поділитись