Президент Чехії розповів про причетність Росії до вибухів у Врбетиці

Президент Чехії розповів про причетність Росії до вибухів у Врбетиці

Президент Чехії Мілош Земан закликав спокійно дочекатися результатів розслідування вибухів на складах боєприпасів у Врбетиці, не намагаючись використати надумані події у своїх інтересах.

За словами глави держави, щодо причетності росіян до інциденту на військових складах, а також російських спецслужб, поки що не має жодних доказів. Крім того, Земан припустив, що звинувачення у бік Росії прозвучали саме тоді, коли це було вигідно для розвідки.

– Давайте без істерик та спекуляцій дочекаємось результатів розслідування, і тоді вирішуватимемо. Поліція Чехії, а також Верховна прокуратура, яка займається цією справою, користуються моєю повною довірою. Я бажаю, щоби були задіяні максимальні можливості. І щоб коли розслідування закінчиться, громадяни Чехії були повністю поінформовані, і нічого не залишилося в секреті, – передає CNN слова Земана.

Президент вважає, що винні мають бути встановлені та покарані, але звинувачення не мають бути голослівними.

За твердженням чеської Служби безпеки та інформації, до вибухів, що прогриміли на військових складах у 2014 році, нібито причетні двоє громадян Росії, які відвідували країну з паспортами на імена Олександра Петрова та Руслана Боширова.

Після того, як розвідспільнота Чехії заявила, що Петров і Боширов є агентами російських спецслужб, влада вислала з країни низку дипломатів РФ. У відповідь на недружні та необґрунтовані дії Чехії Росія оголосила персонами нон-грата 20 співробітників чеської дипмісії у Москві.

Поділитись