Прем’єр Британії Сунак виступив із посланням Путіну на саміті G7

Прем’єр Британії Сунак виступив із посланням Путіну на саміті G7

Прем’єр Великобританії Ріші Сунак попередив президента Росії Володимира Путіна, що західні лідери не відступлять від своєї позиції щодо підтримки України.

В інтерв’ю телеканалу Sky News, британський прем’єр-міністр передав російському лідеру «прямолінійне» послання: «Ми нікуди не підемо».

Перебуваючи в Хіросімі на саміті G7, він зазначив, що «Росії необхідно знати, що ми та інші країни залишаємось непохитними у нашій рішучості підтримувати Україну». За його словами, країни Заходу мають намір надавати допомогу Києву не лише «тут і зараз», а й у довгостроковій перспективі. Сунак вважає, що Росія має «заплатити ціну» за війну в Україні.

Прилетівши до Хіросіми на триденну зустріч світових лідерів, Сунак став першим британським прем’єр-міністром, який відвідав місто, зруйноване американською атомною бомбою в 1945 році.

Раніше стало відомо, що Великобританія запровадила санкції проти 86 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із Росією. Сунак також оголосив про введення заборони на імпорт російських алмазів, міді та нікелю російського походження.

Високопоставлений представник адміністрації США заявив, що країни G7 мають намір «закручувати гайки» щодо Росії через події в Україні з тією самою рішучістю, що й у 2022 році.

Саміт G7 відкрився у п’ятницю, 19 травня, у Хіросімі. Внесуть участь лідери Японії, Великобританії, США, Канади, Франції, Італії, Німеччини, а також глави Євроради та Єврокомісії.

Поділитись