Представники Нацкорпусу в Києві атакували посольство Росії

Представники Нацкорпусу в Києві атакували посольство Росії

Українські патріоти вистрілили з ракетниці по будівлі посольства Росії в Києві.

Крім того, вони поглумилися над російським прапором під час акції «День добровольця». Обстріл будівлі стався в ході акції, присвяченій «Дню добровольця» – в 2014 році 14 березня почали формувати перші націоналістичні батальйони для участі в АТО на Донбасі. У зв’язку з акцією біля будівлі були виставлені посилені наряди Національної гвардії України. Крім того, після обстрілу там вирішили зробити обхід будівлі і оцінити наслідки інциденту.

За два дні до нападу Київська міська рада розірвала з посольством Росії договори оренди земельних ділянок в Подільському районі – рішення було прийнято на засіданні органу місцевого самоврядування. На цих трьох ділянках повинні були звести нові приміщення російського диппредставництва.

На російські об’єкти в Києві нападають вже не в перший раз. У лютому 2018 року представники  С14 напали на будівлю Росспівробітництва. У лютому минулого року близько 100 націоналістів напали на будівлю генерального консульства Росії в Харкові. Озброєні вони були яйцями і зеленкою. Свої дії демонстранти пояснили тим, що 8 лютого в приміщенні повинна була проходити зустріч з «проросійськими організаціями» міста. Саме її і збиралися перервати люди. В руках вони тримали плакати «Окупанти, геть додому!». Однак, як відзначили в поліції, правопорушень під час акції зафіксовано не було.

У різдвяну ніч з 6 на 7 січня 2018 року невідомі облили червоною фарбою будівлю Російського центру науки і культури і зробили спробу розбити скло на фасаді. Також будівля Росспівробітництва було обклеєно антиросійськими листівками.

Поділитись