Правоохоронці завели справу проти чиновників часів Порошенка за фальсифікацію декларацій

Правоохоронці завели справу проти чиновників часів Порошенка за фальсифікацію декларацій

Українські правоохоронці порушили справу стосовно ряду чиновників часів президентства Петра Порошенка через фальсифікації даних декларацій про доходи держслужбовців.

Про це повідомила у вівторок прес-служба Генеральної прокуратури України. За даними відомства, справу порушено за фактом “здійснення посадовими особами адміністрації [колишнього] президента України [Петра Порошенка] і Національного агентства з питань запобігання корупції злочину, передбаченого статтею “Зловживання владою або службовим становищем” КК України, і передано для розслідування детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

За даними слідства, протягом 2017 року співробітники агентства за вказівкою посадових осіб адміністрації Порошенка навмисно приховували порушення в деклараціях чиновників, а також відмовилися проводити перевірки по їх виявленню.

Система електронного декларування на Україні була запущена з 1 вересня 2016 року, що було одним з ключових умов для розгляду в ЄС питання про надання країні безвізового режиму. Всі українські чиновники і посадові з цього моменту були зобов’язані оформляти декларації про доходи. Згідно з українським законодавством, за вказівку недостовірних даних в декларації настає кримінальна відповідальність.

Поділитись