Працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад 38 кг коштовного каміння

Працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад 38 кг коштовного каміння

Стало відомо, що працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад 38 кг коштовного каміння.

Як передає prozahid.com, громадянка України, 39-річна мешканка Рівненщини, прямувала у приватну поїздку з України до Республіки Польщі через митний пост “Рава-Руська” (Львівська обл.) автомобілем “Volkswagen Passat”. Для перетину кордону обрала смугу митного контролю “зелений коридор”. Так вона заявила про відсутність у неї будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню або належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

Під час митного контролю цього транспортного засобу виникла підозра щодо наявності у ньому товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю. Автомобіль було скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів. Там під сидіннями в місці для зберігання робочих інструментів та в конструктивній порожнині паливного бака автомобіля заповненого паливом було виявлено 1,7 кг твердих кульок неправильної форми жовтого кольору різних відтінків та діаметру, а також 36,4 кг твердих предметів неправильної форми коричневого кольору різних відтінків. Товар містився в поліетиленових пакетах та чорних панчохах.

Так, громадянка вчинила дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ. Її дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

За цим фактом працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС склали протокол. Товар загальною вагою 38,1кг та автомобіль “Volkswagen Passat” 2006 р.в. вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Поділитись