Позашляховик протаранив натовп на гей-параді у Флориді

Позашляховик протаранив натовп на гей-параді у Флориді

Водій пікапа наїхав на глядачів гей-параду в місті Форд-Лодертейл в американському штаті Флорида.

В результаті зіткнення загинула одна людина, ще одна постраждала. Про подію в ефірі місцевого каналу WSVN заявив мер міста Дін Транталіс.

Він зазначив, що в ході заходу водія взяли за одного з учасників. Йому дали проїхати, після чого чоловік різко розігнався і врізався в натовп. Він спробував сховатися, але незабаром був затриманий.

Спочатку з’явилася інформація про двох постраждалих, госпіталізованих після зіткнення. Пізніше з’ясувалося, що один з них загинув. Мер назвав наїзд автомобіля на людей «навмисним нападом на ЛГБТ-спільноту».

Гей-парад був організований в рамках фестивалю в ознаменування нападу на бар «Стоунволл-інн» в Нью-Йорку і протестів гей-спільноти в 1969 році. При цьому співробітники поліції міста Вілтон-Менорс у Флориді раніше оголосили про скасування заходу, підкресливши при цьому, що публіці нічого не загрожує.

Раніше стало відомо, що в Німеччині колективний камінг-аут зробили 185 акторів і актрис. Вони зізналися, що є геями, лесбіянками бі- і інтерсексуалів, а також тран-, квір-персонами і небінарними людьми.

Поділитись