Постпред Росії у Відні звинуватив Financial Times у спотворенні своїх слів

Постпред Росії у Відні звинуватив Financial Times у спотворенні своїх слів

Постпред Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов звинуватив британську газету Financial Times у спотворенні своїх слів про можливий візит гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на Запорізьку АЕС (ЗАЕС).


Ульянов раніше у розмові зі ЗМІ у відповідь на питання про терміни візиту голови МАГАТЕ на станцію заявив, що “точної відповіді ніхто не дасть, включаючи і саму Гроссі”. При цьому дипломат припустив, що може йтися про кінець серпня — початок вересня. Financial Times після цього випустила статтю із заголовком “Росія відкидає заклики дозволити доступ на українську атомну електростанцію”, повідомивши, що візит Гроссі на ЗАЕС нібито неможливий раніше “кінця серпня чи початку вересня”.

Як зазначив Ульянов, британське видання приписало йому слова про термін візиту Гроссі. “Насправді я сказав, що пан Гроссі міг би запропонувати таку графу”, – зазначив він.

Дипломат, спираючись на заголовок статті FT, висловив у своєму Telegram-каналі впевненість, що йдеться про навмисне спотворення його висловлювань.

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловив стурбованість у зв’язку з обстрілом ЗАЕС. Він планує особисто очолити місію співробітників агенції, яка має відвідати електростанцію. Крім того, в ООН пройшло засідання Ради Безпеки, присвячене ситуації на АЕС.

Поділитись