Посольство США закликало всіх американців терміново покинути Афганістан

Посольство США закликало всіх американців терміново покинути Афганістан

Американське посольство в Кабулі закликало громадян США негайно покинути Афганістан.

Причина в небезпечній обстановці, про що повідомляється в заяві посольства.

Дипломати рекомендують всім американцям скористатися доступними комерційними рейсами. У заяві нагадали про скорочення штату, через що “можливості посольства з надання допомоги громадянам США в Афганістані вкрай обмежені навіть в Кабулі”.

Зараз диппредставництво готове надати позику для громадян, які не мають можливості купити собі квитки на комерційний рейс до Сполучених Штатів.

А ще американським громадянам рекомендується зареєструватися в програмі STEP (Smart Traveler Enrollment Program). Це дозволить отримувати оновлення про ситуацію в сфері безпеки. За допомогою програми посольство може зв’язатися з ними в екстрених випадках.

Раніше заступник представника США в ООН Джеффрі Делорентіс повідомив, що радикальний рух “Талібан” буде знаходитися в міжнародній ізоляції, якщо захопить владу в Афганістані. Також він закликав талібів повернутися на шлях політичного врегулювання ситуації в республіці і припинити наступ на позиції урядових військ. Нагадаємо, що дії “Талібану” в Афганістані різко активізувалися після того, як США почали виведення військ з території цієї країни.

Поділитись